Körkort motorcykel A
Det finns tre klasser på mc-körkort. A, A1 och A2.

I dagsläget utbildar vi bara på A, tung motorcykel.

Under lektionerna kör ni en Yamaha MT-07.

För att övningsköra behöver ni ha giltigt körkorsttillstånd. Det söks hos www.transportstyrelsen.se

Vår tanke är att de flesta som ska ta körkort för mc redan har utrustning och motorcykel klart i garaget. Därför vill vi att ni tillhandahåller er egen personliga skyddsutrustning under övningskörningen. Det gör även att vi kan hålla nere våra priser. Vi har hjälmar i de vanligaste storlekarna med inbyggd komunnikation. Ni behöver ha mc-skor, byxa och jacka med er. Vill ni köra med egen hjälm behöver ni ett headset och mobiltelefon med er för att vi ska kunna prata under lektionen.

Ring eller maila för frågor eller boka tid.

070-1733732 Dan.


Körkort AM, moped, Epa

Pris 4995kr

Vår tanke med vår mopedutbildning är att den ska vara så enkel och komplett som möjligt. För att du ska kunna ta ditt körkort så lätt som det bara går. Det är ett svårt prov på trafikverket, men är du bara förberedd brukar det gå bra. Vår utbildning sker med moped, ditt körkort gäller även för mopedbil och A-traktor ”EPA”.

Utbildning är delad i 8 timmar teori  och 4 timmar praktisk utbildning. Den praktiska delen är uppdelad i två delar. Körning på manöverplan där vi bland annat övar på att bromsa. Körning i trafik där vi övar på trafikregler och hur vi bör bete oss i trafiken.

Den teoretiska utbildningen sker på distans i programmet Zoom. Ni får länkar till programmet med mejl innan första teoritillfället.

Du behöver vara 14år och nio månader för att delta på utbildningen. Du behöver ansöka och få körkortstillstånd innan den praktiska delen av utbildningen. Det gör du på http://www.transportstyrelsen.se/korkort .

Vi använder teorimaterialet på www.trafikskolaonline.se .

Du måste delta på alla teoriträffar och den praktiska utbildningen för att få skriva teoriprov på trafikverket.

Ta med giltig legitimation till första teoriträffen. Ta med legitimation och körkortstillstånd till övningskörningen i trafik.

När du har genomgått utbildningen och är godkänd meddelar vi detta till Transportstyrelsen. Efter avslutad utbildning bokar du tid hos Trafikverket för provskrivning. Observera att du måste ha fyllt 15 år för att få skriva provet. Det är viktigt att du tar med giltig legitimation till provtillfället hos Trafikverket.

Om du inte skulle bli godkänd på körningen får du en extra lektion gratis. Tillkommande lektioner kostar 500kr/timme.

Extra teorilektioner online är gratis. De utförs om möjligt samtidigt med andra teorigrupper.

Du anmäler dig till kursen genom Mail . Är du under 18 behöver din förmyndare, normalt föräldrarna, godkänna att du går kursen.


Handledarutbildning


Introduktionsutbildning för privat övningskörning med personbil

Den som ska övningsköra privat för personbil och lätt lastbil (behörighet B) behöver gå en introduktionsutbildning innan ni kan börja övningsköra.

Den som ska vara handledare behöver gå en introduktionsutbildning (ibland kallad handledarutbildning). Även eleven måste ha gått en sådan introduktionsutbildning.

Det är samma introduktionsutbildning för den som ska vara handledare och för eleven, men de behöver inte gå vid samma tillfälle. Det räcker att handledaren har gått utbildningen en gång, även om hen ska ha flera elever.

Utbildningen är giltig i fem år.